BARCELONA BRUTA


Cuanto mas remuevo la mierda, mas mierda sale.....

jueves, 1 de junio de 2017

2ª Acta. Grup Treball. Assis. 26-04-17.



REUNIÓ GRUP SENSELLARISME CEESC

Dimecres 26/04/2017 Centre d’Acollida ASSIS 17:30-19H.

Assistents:
Persones ateses, voluntaris i professionals del menjador social Cafè Just, ATB i Barcelona Bruta, CPA Zona Franca, Grup de Treball Ajuntament de Barcelona (Drets Socials), CRI Hort de la Vila (SJD), ASSIS, Menjador Social Sarrià (Futur), CPA 9 Barris, UTE Primer la Llar, CRI Creu dels Molers (SJD) i de l’equip Recompte 2017

Punts tractats:

Introducció.
Comencem fent una ronda de presentacions amb els que som, donat que al grup participen persones de manera itinerant i cada vegada s’afegeixen de noves.                                                   Es plantegen 6 temes a tractar i els temporalitzem.
Tema llenguatge.
A partir dels temes sorgits a la reunió anterior per treballar en aquesta, demanem quina hauria de ser la terminologia més correcte a l’hora de parlar de les persones que dormen al carrer. Surten un total de 16 opcions (adjuntem imatge pissarra amb tots els termes que vam recollir).
Arribem a la conclusió que a cada persona li pot sonar millor una que una altra i que no tothom se sent còmode amb el concepte Sensellarisme. És un terme més amable que Indigent, com ho pot ser Rodamón, però no tothom s’acaba d’identificar. Parlem que l’ideal seria adreçar-se pel nom de la persona i, en el seu defecte o desconeixement, parlar de Persones.
Una opció a contemplar i amb la que tanquem el debat, seria la de trobar una paraula que ens identifiqués a tots i totes.
Tema Roba:
No hi ha un criteri unificat als diferents equipaments de la Xarxa o ciutat de Barcelona i cada lloc funciona de manera diferent. Es fa palès que no tos els robers són iguals i que hi han entitats que disposen de més stock que altres. Això fa que no sempre es pugui triar. A banda, surt el tema de COM s’ofereix la roba. Independentment del material disponible, creiem que és important cuidar la dignitat, tant pel que fa a l’estat de la roba, com a la manera d’oferir-la i gestionar-la.
De cara a la propera reunió, diferents membres del grup es comprometen a portar un recull de robers de Barcelona, amb la idea de poder elaborar una enquesta i passar-la en un futur. En seguirem parlant a la reunió del mes de maig.

Propera Trobada:
Dia: Serà un dimarts per variar de dia i facilitar la participació d’aquelles persones que no poden venir els dimecres o els hi va malament. Quedem que a partir d’ara les farem de manera alterna el darrer dimarts o dimecres cada mes. Per tant, dimarts 30 de maig a les 17:30h (la mateixa hora de sempre)
Lloc: Surten algunes opcions com ara l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac o alguns CPA’s. Finalment quedem que ens donaran resposta els companys dels albergs CPA 9 Barris o Creu dels Molers (Poble Sec).
De cara a futures trobades (juny, juliol...), plantegem la possibilitat de fer-ho al carrer directament.
Futurs temes a tractar:
Robers (continuar reunió anterior)
Normatives dels CPA’s (albergs)
Higiene
Housing First/Primer la Llar

No hay comentarios: